Contact

  • Julianalaan 66
  • 3843 CC Harderwijk
  • +31 6 40 222 493
  • post@rkgf.nl

Fotografie van Cultureel Erfgoed
Voor musea en andere culturele instellingen, restauratoren, kunstenaars en onderzoeksinstellingen.

Lees meer

Wat voor fotograaf is Rik Klein Gotink

29 oktober 2014

Kunstwerken voor zichzelf laten spreken en standaardisering waar mogelijk, staan hoog in het vaandel.

Steeds meer ben ik een technisch fotograaf. Laat mij maar stoeien met een moeilijk te fotograferen geval en ik ben helemaal in mijn element. Er komt nog een blog over een historische binnenruimte, met op 3 muren behangselschilderingen, glanzend van muur tot muur. Dan moet je alle technische creativiteit in stelling brengen. En aan de andere kant: flinke aantallen efficiënt en perfect wegzetten is ook een uitdaging.

Wat ik belangrijk vind, is om niet 5x zo ver te gaan dan nodig. Ik zorg er wel voor dat ik zeker van mijn zaak ben. Goed is goed voor een zeker doel. Voor wie het nog niet wist, iedere foto is een compromis, aan het eind staat altijd wel de tijd/het geld die de beperkende factor maakt.
Met deze blog/wiki site wil ik neerzetten, dat ik kwaliteit en service het belangrijkst vind. En ook, wat kun je van een fotograaf in dit vakgebied verwachten. Wat is state-of-the-art, wat prutswerk en wat is reëel. Wat heb je in welke situatie nodig? Ik denk dat voorlichting essentieel is, want ontwikkelingen gaan snel. Doe er je voordeel mee. En collega fotografen, helaas, ik ga niet alle geheimen prijsgeven.