Contact

  • Julianalaan 66
  • 3843 CC Harderwijk
  • +31 6 40 222 493
  • post@rkgf.nl

Fotografie van Cultureel Erfgoed
Voor musea en andere culturele instellingen, restauratoren, kunstenaars en onderzoeksinstellingen.

Lees meer

Opdrachtgevers

1 december 2021

Wat ik merk is dat opdrachtgevers in de cultureel erfgoedsector trouw zijn, in ieder geval naar mij toe.

Het mooiste compliment dat ik al in het begin van mijn carrière eens heb gekregen, van een restaurator: 'Wat heerlijk, ik hoef jou helemaal niets uit te leggen'.
Dat is mijn beste marketinginstrument; goed werk leveren, op tijd, meedenken, en blijven vernieuwen.

Kröller-Müller Museum – zeer uitgebreide restauratiefotografie van schilderijen en werken op papier. Eén van mijn grootste klanten gedurende vele jaren. Naast werken van vele anderen, worden zowel de schilderijen als de tekeningen van Van Gogh systematisch en uitgebreid gefotografeerd.
BRCP, Bosch Research and Conservation Project – zie aldaar
Kunstmuseum Den Haag – Voor de tentoonstelling van Mondriaan, 2014, en de bijbehorende publicatie vele Mondriaans gefotografeerd, restauratiefotografie, inclusief doorlicht in zichtbaar licht en in IR.
Kasteel Twickel – Stichting Twickel in Delden beheert landgoed Twickel met zijn talloze pachtboeren, houtvesterij en houtzagerij, en alle andere activiteiten. In het kasteel is een geweldige collectie waar ik stukje bij beetje delen van fotografeer. Zo heb ik eens een selectie van de wapens gedaan, veel geschilderde portretten van de bewoners door de eeuwen heen, een schilderijencollectie van één van de voormalige bewoners, en werken op papier. Verder archiefstukken en oude plattegronden.
Kunstvereniging Diepenheim – Een vereniging met 2 tentoonstellingsgebouwen, de Kunstvereniging en het Drawing Centre. Hier worden elk kwartaal tentoonstellingen georganiseerd, als een platvorm voor eigentijdse kunstenaars. Regelmatig zijn er artists in residence, lezingen en workshops. Voorafgaand aan de openingen maak ik een serie foto's die een volledig beeld geven van de tentoonstellingen, en aansluitend maak ik van de opening en de bezoekers foto's. Een kleine selectie. De Kunstvereniging maakt van Diepenheim een levendig kunststadje.
KMSKA – Koninklijk Museum voor de Schone Kunsten Antwerpen. Voor de afdeling restauratie doe ik de fotografie in hoge resolutie, in zichtbaar licht en in UV-fluorescentie. Ook grote schilderijen gaan in 300 ppi, dmv tiling. Voor, tijdens en na restauratie. Sinds begin 2014.

Incidenteel heb ik gewerkt voor de Lakenhal, het Museon, het Stedelijk, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft, Universiteit Utrecht/Science4Arts, het Catharijneconvent, Queens' University, Kingston, Canada

Uitgebreide lijst:
Kröller-Müller Museum
Koninklijk Museum voor de Schone Kunsten Antwerpen
Stedelijk Museum, Amsterdam
Kunstmuseum, Den Haag
Texture, Kortrijk, België (grote collectie damast)
Frans Hals Museum
Museum Boijmans-Van Beuningen
Museum Bronbeek
Kasteel Twickel, Delden
Rijksmuseum Twenthe, Enschede
Bosch Research and Conservation Project
Kunstvereniging Diepenheim/Drawing Centre Diepenheim
RKD
Museum Panorama Mesdag
Noord-Veluws Museum
Stadsmuseum Harderwijk
Museum Het Valkhof
Stedelijk Museum De Lakenhal, Leiden, oa. Het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden
UvA, het geven van een basiscursus fotodocumentatie aan Master studenten restauratie in verschillende disciplines.
Science4Arts, NWO
Universiteit Twenthe

Naast deze opdrachtgevers heb ik een deeltijdbaan in vaste dienst gehad van 2005 tot 2020, als fotograaf bij het Rijksmuseum.